LegrowthMedia mobile logo

De Kracht van Online Klantenbeoordelingen

Ondernemer, ken jij de kracht van online klantenbeoordelingen?

De meeste ondernemers weten zelfs niet wat het belang hiervan is. In de digitale wereld van vandaag de dag zijn online klantenbeoordelingen onmisbaar voor alle bedrijven. Sterker nog, deze helpen bij het opbouwen van vertrouwen van potentiële klanten. Daarnaast, het hebben van positieve online klantenbeoordelingen is essentieel voor het aantrekken van nieuwe klanten en helpen bij het versterken van je reputatie. In deze blogpost bespreken we waarom online klantenbeoordelingen zo belangrijk zijn voor jouw bedrijf en hoe jij op een effectieve manier gebruik hiervan kan maken.

Vertrouwen opwekken

Wanneer klanten een online aankoop willen doen, ze lezen eerst de ervaringen van andere consumenten met dat bedrijf. Jij en ik doen dat ook, denk maar eens aan jouw laatste aankoop. Wij doen dit om zeker te zijn dat dat bedrijf een goede reputatie heeft en ook of zij überhaupt betrouwbaar zijn. En wat betreft jouw potentiële klanten? Zij doen dat ook. Nou, als dit het geval is, het hebben van positieve online klantenbeoordeling is dan van essentieel belang, toch? Maar waarom dan? Positieve beoordelingen tonen namelijk aan dat andere consumenten tevreden zijn met jouw bedrijf en diensten. Dit wekt natuurlijk het vertrouwen op.

Zichtbaarheid en Vindbaarheid:

Heb je weleens opgemerkt dat bedrijven met veel positieve beoordelingen makkelijk te vinden zijn op Google? Dit komt doordat Google positieve beoordelingen heel belangrijk vindt. Als resultaat, zij tonen vaak bedrijven met de meeste positieve beoordelingen hoger in de zoekresultaten waardoor deze bedrijven makkelijk zichtbaar en vindbaar zijn. Wat betekent dit voor jou? Nou, de focus leggen natuurlijk om zoveel mogelijk klantenbeoordelingen te kunnen verzamelen. Op deze manier wordt jouw bedrijf ook makkelijk zichtbaar en vindbaar op Google.

Feedback van de klanten

Continu verbeteren van je diensten zou een van jouw doelstellingen moeten zijn om de klant tevreden te houden. Gelukkig, online klantenbeoordelingen kan jou hierbij helpen. Aan de hand van deze beoordelingen, kan je inzicht krijgen in wat je goed doet en waar er ruimte is voor verbetering. Bijvoorbeeld: Negatieve beoordelingen kunnen beschouwd worden als leermomenten en geeft je de opportuniteit om je diensten te verbeteren. Natuurlijk moet je het niet hierbij laten, maar ook actief reageren op die negatieve beoordelingen en geef aan dat je serieus omgaat met de feedback. Sterker nog, toon ook aan dat je iets met die feedback gaat doen om continu verbetering te garanderen.

Concurrentievoordeel:

Een sterke online reputatie kan jou aanzienlijk concurrentievoordeel opleveren en leiden tot meer klanten. Waarom? Nou, klanten kiezen meestal voor bedrijven met een groot aantal aan positieve beoordelingen dan voor een bedrijf dat er geen of veel negatieve beoordelingen heeft. Anders gezegd, groot aantal aan positieve beoordelingen zorgt voor concurrentievoordeel en trekt meer klanten aan.

Mond-tot-mondreclame

Positieve online klantenbeoordelingen kunnen de digitale mond-tot-mondreclame stimuleren. Wanneer klanten tevreden zijn met jouw bedrijf of diensten dan zijn zij vaak bereid om hun positieve ervaring te delen met vrienden, familie en collega’s. Het is dus belangrijk om Google bedrijfsprofiel te hebben voor je bedrijf zodat klanten hierop hun mening en ervaring kunnen delen. Als resultaat, Jouw bedrijf profiteert dan van de kracht van mond-tot-mondreclame op een grotere schaal.

Conclusie

Online klantenbeoordelingen spelen een belangrijke rol bij het succes van je bedrijf. Het is dus van cruciaal belang om systematisch positieve klantenbeoordelingen te vragen aan jouw klanten. Zij bieden namelijk sociale bewijskracht, verbeteren de online zichtbaarheid, zorgen voor een waardevolle feedback waardoor je je kan onderscheiden van je concurrentie. Last but not least, het reageren op de beoordelingen is ook van cruciaal belang. Zo geef je aan dat je feedback serieus neemt en dat je ook iets daarmee zal doen.  

Deel dit op:

Een website nodig die klanten aantrekt en converteert?

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan voor een professioneel webdesign op maat!